Oplev romersk madlavning i Gentofte

dato

Tag på en kulinarisk rejse tilbage i tiden og oplev smagen af det gamle Romerrige. Søndag den 23. marts 2025 kl. 17.00 inviterer AOF Gentofte dig til Bakkegårdsskolen for at udforske en verden af historiske opskrifter og unikke smagsoplevelser.

Madlavningen i Romerriget var markant anderledes end det moderne italienske køkken, da mange af de ingredienser, vi kender i dag, endnu ikke var tilgængelige i Europa. Tomater, kartofler, peberfrugter, chili og auberginer var fraværende, mens basilikum, ris og hvidløg stort set var ukendte.

Smag på historien

Takket være bogen "De Re Coqvinaria", der sandsynligvis stammer fra det 4. århundrede efter vor tidsregning, har en række opskrifter overlevet til i dag. På denne unikke aften vil deltagerne få mulighed for at lære om forskellene mellem romerske og moderne råvarer og prøve kræfter med at lave tapas-lignende retter baseret på moderniserede udgaver af de gamle opskrifter.

Undervisning og opskrifter

Underviseren Troels Skovmand Eriksen vil udlevere afskrifter af de latinske opskrifter samt deres moderniserede oversættelser. Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte Troels Eriksen på telefon 93976518 eller via e-mail på troels@vikja.dk.

Praktisk information
Dato: Søndag 23. marts 2025
Tid: Kl. 17.00
Sted: Bakkegårdsskolen, Skolebakken 20, 2820 Gentofte
Entré: Ikke oplyst
Arrangør: AOF Gentofte
Målgruppe: Alle



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut