Madlavningen i Romerriget var markant anderledes end det moderne italienske køkken, da mange af de ingredienser, vi kender i dag, endnu ikke var tilgængelige i Europa. Tomater, kartofler, peberfrugter, chili og auberginer var fraværende, mens basilikum, ris og hvidløg stort set var ukendte.
Smag på historienTakket være bogen "De Re Coqvinaria", der sandsynligvis stammer fra det 4. århundrede efter vor tidsregning, har en række opskrifter overlevet til i dag. På denne unikke aften vil deltagerne få mulighed for at lære om forskellene mellem romerske og moderne råvarer og prøve kræfter med at lave tapas-lignende retter baseret på moderniserede udgaver af de gamle opskrifter.
Undervisning og opskrifterUnderviseren Troels Skovmand Eriksen vil udlevere afskrifter af de latinske opskrifter samt deres moderniserede oversættelser. Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte Troels Eriksen på telefon 93976518 eller via e-mail på troels@vikja.dk.
Praktisk information
Dato: Søndag 23. marts 2025
Tid: Kl. 17.00
Sted: Bakkegårdsskolen, Skolebakken 20, 2820 Gentofte
Entré: Ikke oplyst
Arrangør: AOF Gentofte
Målgruppe: Alle
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her