Carlsberg er kendt for deres øl, men deres forskningslaboratorium spiller også en stor rolle i videnskabelige opdagelser. På dette foredrag vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund dele indsigter i laboratoriets forskning og udvikling.
Fra gær til klimatolerante fødevarerForedraget vil dække emner som rendyrkning af gær, udvikling af pH-skalaen og den banebrydende klik-kemi, der gav Morten Meldal Nobelprisen i 2022. Deltagerne vil også få indsigt i arbejdet med nye gærtyper til alkoholfrit øl og udviklingen af klimatolerante planter.
Smagsprøver og historiske indsigterUnder foredraget vil der blive serveret smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som introduceres løbende. Derudover vil deltagerne høre om fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, der kan give indblik i fortidens klimatilpasning.
Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab". For mere information og eventuel pladsreservation, kan du besøge dette link. Følg også serien for at modtage bonusmateriale og tips om kommende foredrag via nyhedsbrevet eller sociale medier.
Praktisk Information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Jægersborg Bibliotek, Smakkegårdsvej 112, 2820 Gentofte
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her