​Også DM-bronze til U13

dato

Nyheden er fra Gentofte Stars - Stjernernes ishockeyklub

U13 med en flot DM bronze.

For anden weekend i træk blev der spillet endnu en DM-medalje hjem til Gentofte, da vores U13 fuldendte en resultatmæssig flot sæson i moderklubben Gentofte Stars.

Med en SM-triumf i bagagen var der store forventninger til vores U13-mandskab, men de største forventninger havde spillerne formentlig selv, for spillet var ekstremt nervøst i de to første kampe. Det betød langsommeligt skøjteløb, dårlige pasninger og stort set ingen tacklinger.

Esbjerg i den første kamp var, på papiret, ikke en skræmmende modstander, men vi spillede faktisk værre som kampen skred frem, mens vestjyderne fik en større tro på en overraskelse som kampen skred frem og den mentale forskel gjorde udslaget i den første kamp, som vi tabte 2-3.

Nye dumme pointtab

Havde man troet, at nerverne var rystet af til kamp 2, hvor Rungsted var modstanderen, så tog man fejl. Rungsted, som vi ellers har haft krammet på gennem sæsonen, førte 0-1 efter 1. periode, selvom vi havde vundet skudstatistikken 13-4. Vi var spilstyrende, men Rungsted var giftige i omstillingsspillet. Emmelin havde blandt andet tre redninger på breakaways i 2. periode.

Vi kom bagud 0-2, men midtvejs i 2. periode fandt vi for alvor momentum og spillede os tilbage i kampen. Oliver Thorøe-Hansen scorede blandt andet to mål og sendte os i front med 3-2. Det lignede pludselig en sejr, vi struttede af gejst og knoklede på for at afgøre kampen, men vi kunne ikke komme frem til det afgørende mål og i stedet blev Rungsteds Bjørn Nørskov sendt afsted på en friløber, som han udnyttede til at udligne til 3-3. Der manglede et minut, øv hvor var det ærgerligt.

Da vi efterfølgende tabte kampen på straffeslag, kan man roligt sige, vi havde fået en uventet dårlig start på DM. ”Man må huske, det bare er ishockey,” som materialemand Ruben sagde.
Det kan godt være, vi tabte, men vi fik et vigtigt point, som skulle vise sig at blive nødvendigt i sidste ende for DM-bronzen.

Endelig i gang

Herlev har vi haft det besværligt med gennem hele sæsonen. Kunne vi vende den dårlige DM-start mod Herlev? Ja, heldigvis.

Vi vandt 4-0 (2-0, 2-0) og hele 24-14 i skudstatistikken. Vi var tilbage på rette spor, og kunne komme tilbage i DM-kampen med en god lørdag.

Det blev en god lørdag

Lørdagen blev god, for vi spillede to kampe og vandt dem begge. Den gode dag startede med en kamp mod Aab, men igen skulle vi gruelig meget igennem, før sejren var sikret.

Vi skød, skød og skød på nordjydernes målmand, men vi havde kun scoret et mål, da Aab, i starten af 2. periode, udlignede til 1-1. Det var bare endnu en kold klud i ansigtet under dette DM, men drengene børstede udfordringen af sig og spillede fantastisk i resten af kampen. Helt fortjent scorede vi tre mål på seks minutter, for vi sad fuldstændig på kampen i den fase og vandt 4-1. Vi var for alvor tilbage i DM-kampen.

Ingen lette kampe
Vojens havde ikke haft et godt DM, da vi skulle møde dem, men alligevel skulle vi igennem en ny nervepirrende kamp, for vi startede såmænd med at komme bagud. Ret vildt, når man tænker på, at sønderjyderne kun havde fem skud på mål gennem hele kampen.

Heldigvis udlignede Lukas Scheffmann kort efter, men at gå til pause 1-1 var noget af en bet, da vi i den grad var toneangivende. Oliver og Øverup scorede to hurtige mål i starten af 2. periode og sendte os på sejrskurs. Selvom det forblev 3-1, vi havde utrolig mange skud på mål, så var det vigtigste ikke sejrens størrelse, men tre vigtige point.

Topkampe søndag

Hvilken herlig ishockeydag, hvor to sejre kunne give os både guld, sølv og bronze alt efter de øvrige resultater, for vi manglede at spille mod DM-ubesejrede Rødovre, som vi har et godt tag på, samt de stærke nordjyder fra Frederikshavn, der lå nummer to.

Vi lagde ud mod Rødovre, der helt sikkert ønskede at revanchere sig fra SM-finalen, samt at sikre sig DM-guldet, som de kunne få ved at vinde over os. Men vi gjorde det igen.

Magnus Banke-Eriksen skulle kun bruge 13 sekunder, så førte vi 1-0. Vi spillede noget af det bedste i turneringen, da vi holdt Rødovre fra afslutninger langt hen ad vejen, og da Oliver igen blev målskytte, så førte vi 2-0 og vi havde sejren indenfor rækkevidde.

Men da Rødovre reducerede godt fem minutter før tid, skulle vi lige igennem en ny nervepirrende afslutning, men vi holdt stand og vandt 2-1. Vi var for alvor med i medaljeræset.

Gik ned til sidst

Det var super for holdet, der blev gode erfaringer rigere, da vi skulle spille en afgørende kamp om medaljefordelingerne mod Frederikshavn. Rødovre havde lige vundet over Aab, så de fortjent havde sikret sig DM-guld, så vi skulle spille om DM-sølvet med vendelboerne.

Efter en 1. periode, hvor vi var godt presset, kunne vi skøjte til pause med 1-1. Vi var med i kampen, og troen på en sejr var til stede. Men så fandt frederikshavnerne vej forbi Mathias Just i målet, som måtte kapitulere i 2. periodes første halvdel, da Frederikshavn scorede fire gange og dermed afgjorde kampen.

Surt, men vi kan være stolte over DM-bronzen og at vi, som det eneste hold, havde besejret Danmarksmestrene.

Sidste år blev det til DM sølv i U13, og selv om det er et trin ned ad stien, så er der masser at bygge på, og måske første gang i klubbens historie at et ungdomshold tager en DM medalje to sæsoner i træk?

Vi glæder os til at følge årgang ’04 og ’05s videre færd i klubben.