​Banke bankede U13-SM hjem

dato

Nyheden er fra Gentofte Stars - Stjernernes ishockeyklub

Efter en fantastisk fighter-indsats, stort målmandsspil af Mathias Just og et drøn af et hug, bare seks sekunder før afslutningen af den afgørende 2. periode, af Magnus Banke-Eriksen, så endte den ordinære kamp 1-1 i SM-finalen mellem vores seje U13-spillere og Rødovre.

Bare to minutter forinden havde Rødovre ellers SM-guldet i hænderne, men med Mathias Just ude til fordel for en ekstra markspiller, da der resterede 50 sekunder, fik vi lagt et tungt pres i Rødovres zone, som endte med det forløsende mål, da Banke bankede pucken i mål via overliggeren. ”Klong,” rungede det i hele halen, inden en vild jubel i boksen, hos de mange forældre, og andre Gentofte-medlemmer overdøvede puckens vej ind i målet.

Dermed måtte de to hold ud i en afgørende og nervepirrende straffeslags-konkurrence. Her var Mathias Just suveræn i målet, mens Magnus Banke-Eriksen og Oskar Just fandt vej til nettet på deres forsøg i den anden ende mod Rødovre. Dermed var to straffeslag nok til, at vi kunne løfte SM-trofæet og fejre titlen som Sjællandsmestre.

Forinden havde vi været igennem en intens kamp, som blev overværet af 242 tilskuere, så både kampen på isen og rammerne var en finale værdi.

Vi havde heldet med os i de første 20 minutter, hvor lige vel meget spil foregik i vores zone, men det blev, som skrevet i starten, afværget af vores vildt kæmpende drenge og godt målmandsspil.
Derfor kan vi ønske vores U13 drenge tillykke med sjællandsmesterskabet, som, ifølge pålidelig kilde, skulle være opnået senest i sæsonen 2000-2001. Endelig et mesterskabs-trofæ efter 16 års tørke, det er så flot drenge.

Et jævnbyrdigt SM blev skudt i gang

Det hele startede fredag, hvor vi mødte Herlev. Her var det nærmest omvendt i forhold til dagens finale. Vi pressede og pressede, men godt målmandsspil af Herlevs keeper og en heroisk og fysisk spillende Herlev-defensiv gjorde livet besværligt for vores vævre angribere.
Da det så mest sort ud, nede 0-1 midtvejs i perioden, og vi spillede tre mod fem, pga. to udvisninger, men så tog pokker ved Oskar Just, der skøjtede fra alt og alle, for at sende pucken i mål med baghånden. 1-1, mega forløsning, men vi skulle lige gennem et minut mere med to spillere i undertal. Det klarede vi flot, for Herlev kom ikke frem til et skud på mål.
Med fire minutter tilbage kom den afgørende scoring, da Oliver Thorøe-Hansen styrede pucken i mål, efter slagskud fra Oskar. 2-1 og tre vigtige point var sikret.

I den anden kamp var Rødovre dominerende mod Rungsted, der alligevel fik skabt spænding om kampens resultat, for Rødovre fik først sikret de tre point, da de scorede til 4-2 i tomt mål få sekunder før tid.

Storsejre søndag formiddag

Søndag morgen/formiddag lagde vi godt ud med en sikker 4-0 sejr over Rungsted, det var på baggrund af en solid 2. periode, hvor vi endelig fandt vej til nettet. Målene blev scoret af Alexander Sørensen, som både åbnede og lukkede målscoringerne, samt af Carl Rye Møller og Anton Mortensen. I den anden kamp nedlagde Rødovre naboerne fra Herlev med 7-0.

Inden vores finale blev der spillet bronzekamp mellem Rungsted og Herlev, der også var igennem et sandt drama. Herlev udlignede til 2-2 kort før tid, i øvrigt efter et langt pres gennem flere skift. Alligevel endte Rungsted med at vinde bronze, og tage DM-billetten, da de var stærkest på straffeslagene.

Herlev skal spille om den sidste DM-plads mod KSF.